donderdag, 8. december 2016 - 12:46 Update: 08-12-2016 13:05

Vind gemakkelijk een passende uitdagende functie

Vind gemakkelijk een passende uitdagende functie
Amsterdam

Werk is lang niet voor iedereen even plezierig. Toch is het mogelijk om een uitdagende en passende functie te vinden die bij jou past en waar je plezier in beleeft.

Johan Cruijff zei het immers al: "Ik houd van werken, zolang het werk is waar ik van houd." Wil jij ook een baan die precies bij je past en waar je elke dag fluitend naar toe kunt gaan? Lees dan snel de onderstaande tips die we voor jou hebben verzameld.

Leer jezelf kennen

Het klinkt misschien wat zweverig, maar het is toch echt de waarheid. Als je werkt wilt hebben dat precies bij jou past, zul je toch eerst moeten weten hoe jij zelf in elkaar steekt. Daar kun je op verschillende manieren achter komen. Zo zijn er op internet talloze tests te vinden. Denk daarbij aan persoonlijkheidstesten of beroepskeuzetesten. 

Deze laatste testen zijn echt niet alleen geschikt voor jongelui die in hun examenjaar zitten; ook jij kunt er gewoon gebruik van maken. Een andere optie om uit te zoeken wat bij je past, is een gesprek plannen met een loopbaancoach. Daarnaast kun je uitzendbureaus of detacheringbureaus, zoals Brunel Nederland, benaderen om samen opzoek te gaan naar een passende baan. 

Durft te dromen!

Angst staat veel ambities in de weg. Mensen beginnen niet eens aan hun droom omdat ze bang zijn dat het mislukt. Maar als je het probeert, kun je in ieder geval nooit spijt krijgen dat je het nooit geprobeerd hebt. Zet daarom je twijfels en je angst voor mislukking aan de kant en ga gewoon je dromen achterna. Start gewoon met die ene opleiding of probeer gewoon die auditie. Wie niet waagt, zal immers nooit winnen!

Vind jouw balans!

Je droombaan is over het algemeen een juiste balans van wat je leuk vindt en wat je goed kunt. Het is belangrijk dat je hierin zelf de balans weet te vinden. Welke functie je ook bekleedt; aan elke baan zitten leuke en minder leuke kanten. Een uitdaging is vaak iets dat je kunt bereiken binnen een gebied waarin je uitblinkt. Jij weet zelf als geen ander wat je goed kunt en welke functie daar het beste binnen past!

Categorie:
Provincie:
Tag(s):