vrijdag, 9. december 2016 - 15:54 Update: 09-12-2016 16:11

Acht voertuigen met verboden geheime bergplaats in beslag genomen

Acht voertuigen met verboden geheime bergplaats in beslag genomen
Foto: Politie
Berkel en Rodenrijs

Agenten gingen woensdag, naar aanleiding van informatie, naar een autobedrijf aan de Industrieweg in Berkel en Rodenrijs. 'Daar ontdekten zij een grote werkplaats waar verboden geheime bergplaatsen in auto’s werden gemaakt. Acht voertuigen zijn in beslag genomen', meldt de politie vrijdag.

Acht auto's inbeslaggenomen

Door het verwijderen van delen van bodemplaten werden holle ruimtes blootgelegd, die later werden voorzien van gecamoufleerde luiken. Er werden acht voertuigen inbeslaggenomen, die al waren voorzien van een dergelijke ruimtes.

Geheime bergplaatsen verboden 

Het is niet toegestaan om geheime bergplaatsen te maken in auto’s, door criminelen vaak gebruikt voor het ongemerkt vervoeren van drugs en geld. Door de inbeslagname kunnen ze niet meer door smokkelaars worden gebruikt. 

Bovendien legt de Douane de eigenaren van de auto’s op dat zij hun voertuig door een erkende instantie laten terugbrengen in de originele staat. Die kosten kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Weigeren zij dat, dan vervalt de auto aan de staat. De politie zet het onderzoek voort, in samenwerking met de Douane.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: