vrijdag, 30. december 2016 - 10:36

Jeugdbeschermers moeten vaak zelf beschermd worden tegen agressieve ouders

Jeugdbeschermers moeten vaak zelf beschermd worden tegen agressieve ouders
Amsterdam

Steeds vaker schakelen jeugdbeschermers gespecialiseerde teams in omdat zij door agressie en intimidatie van ouders hun werk niet meer kunnen doen. Volgens de NOS kiezen jeugdbeschermers er voor om anoniem te gaan werken.

De gespecialiseerde teams richten zich op ouders die bedreigend zijn en niet meewerken aan kinderbeschermingsmaatregelen. Een deel van de ouders zit in het criminele circuit, maar ook zijn er ouders die agressief worden door psychische problemen.

Momenteel zijn er 21.000 kinderen die onder toezicht staan van jeugdbeschermingsinstanties. Van deze kinderen wordt tweederde uit huis geplaatst. Dit gaat regelmatig gepaard met intimidatie of lastigvallen door ouders die het niet eens zijn met de maatregelen.

Sigrid van de Poel, bestuurder bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam, zegt tegenover de NOS: ‘We lopen aan tegen alle vormen van agressie die je kunt verzinnen. Van schelden tot echt fysiek geweld. Ook worden onze medewerkers steeds meer gepest of gestalkt op internet.’ Hoe vaak dit voorkomst is niet bekend omdat dit niet landelijk wordt geregistreerd.  

Categorie:
Provincie: