vrijdag, 20. januari 2017 - 15:47 Update: 21-01-2017 18:39

Speciale politie-eenheid houdt zes overvallers aan na achtervolging op A2

DSI houdt zes overvallers aan na achtervolging op A2
Foto: Politie
Hagestien/Amsterdam

Leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI), een speciale eenheid van de politie, hebben vrijdagmiddag in Utrecht op de Rijksweg A2 ter hoogte van Hagestein zes mannen aangehouden in verband met een kort daarvoor gepleegde overval in Amsterdam-Noord. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Juwelier

Even voor het middaguur overviel een groep mannen een vertegenwoordiger op de parkeerplaats van het Buikslotermeerplein. De man wilde samen met een collega net een bezoek brengen aan een juwelier als plotseling de mannen met bivakmutsen voor hen staan. 

Geweld gebruikt

Hierbij werd geweld gebruikt en ontstond een vechtpartij. Er is een mes en een vuurwapen gezien. De overvallers wisten een koffer, met een waardevolle inhoud, buit te maken. De overvallers reden weg in een auto met een Frans kenteken.

Auto met Belgisch kenteken

Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Agenten troffen de aan zijn hoofd gewonde vertegenwoordiger aan en waarschuwden een ambulance. De vluchtauto werd aangetroffen op de H. Cleijndertweg en daar kreeg de politie informatie dat de verdachten overgestapt waren in een auto voorzien van een Belgisch kenteken. De politiemensen in Amsterdam, de omliggende politie-eenheden en de Landelijke Eenheid werden in kennis gesteld van het kenteken en de bijzonderheden.

Politiehelikopter 

De bewuste auto met Belgisch kenteken werd gespot op de A2 en surveillance auto’s van de Landelijke Eenheid volgden op gepaste afstand. De vluchtauto reed daar met normale snelheid kennelijk om niet op te vallen. De politiehelikopter nam de observatie over en bleef de positie doorgeven. 

Dienst Speciale Interventies

De specialisten van de DSI waren al gealerteerd en spoedden zich naar de A2 richting het Zuiden. Ter hoogte van Hagestein werd een zogeheten autoprocedure ingezet. Hierbij wordt het vluchtvoertuig, in dit geval, door drie niet herkenbare politievoertuigen ingesloten en tot stoppen gedwongen. De verdachten en de vluchtauto zijn naar Amsterdam overgebracht. Rechercheurs van het district Centrum-Noord hebben de zaak verder in onderzoek.

Categorie:
Provincie: