woensdag, 1. februari 2017 - 17:47 Update: 01-02-2017 18:00

Belasting laat drie auto’s van één bedrijf langs A13 wegslepen

Belasting laat drie auto’s van één bedrijf langs A13 wegslepen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Delft

Het lijkt wel een 'practical joke' maar het bleek bittere ernst toen dinsdagmiddag tijdens een politiecontrole op de A13 ter hoogte van Delft drie auto’s van hetzelfde bedrijf werden weggesleept in opdracht van de Belastingdienst omdat de eigenaar als fiscale wanbetaler gesignaleerd stond. Dit meldt de politie woensdag.

Controle VW transporter

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden omstreeks 17.45 uur een VW Transporter bus en zagen dat de eigenaar van de bus gesignaleerd stond als fiscale wanbetaler. De Belastingdienst werd in kennis gesteld en die liet een sleepdienst ter plaatse komen die het voertuig afvoerde. 

Tweede auto ook in beslag genomen

Toen de inzittenden van de bus opgehaald werden door een collega bleek dat ook die auto van hetzelfde bedrijf gesignaleerd stond. 

Ook directeur 'mag' auto inleveren

Nadat ook deze auto was opgehaald kwam de directeur van het bedrijf uit Den Haag zelf zijn gestrande werknemers ophalen. Ook deze directeur moest zijn auto laten staan in verband met een fiscale vordering. 

De politie heeft niet aangegeven hoe de drie werknemers van het bedrijf uiteindelijk weer zijn thuisgekomen maar waarschijnlijk is dit gebeurd met een taxi of het Openbaar Vervoer. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: