donderdag, 6. april 2017 - 17:23 Update: 06-04-2017 20:25

Groot deel kringloopwinkel Wieringerwerf verloren door grote brand

Grote brand in kringloopwinkel Wieringerwerf
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Wieringerwerf

Aan de Werfstraat in Wieringerwerf is donderdagmiddag een grote brand uitgebroken in kringloopwinkel Saartje.Om de brand te bestrijden is de brandweer met groot materieel uitgerukt.

Woningen ontruimd

Bij de brand komt veel rook vrij die over een woonwijk trekt. De brandweer heeft een NL-Alert verstuurd met het advies om ramen en deuren te sluiten en er zijn een aantal woningen tussen Werfstraat en Oosterterptocht ontruimd. De bewoners mogen inmiddels weer in hun woning.

De brandweer was de brand omstreeks 18.50 uur meester. Door de brand is het achterste gedeelte van de kringloopwinkel verloren gegaan. De brandweer geeft bewoners ten zuiden van de Oosterterptocht hun woning goed te ventileren.

Lex Gorselink, eigenaar van de kringloopwinkel, zegt tegenover RTV Noord-Holland met stomheid geslagen te zijn. ‘Een voorbijganger attendeerde mij op de rook en toen ik ging kijken zag ik een enorme vuurzee. Toen heb ik 112 gebeld en ben ik naar buiten gegaan. Ik weet niet wat er in brand staat, maar de enorme vlammen en rookpluimen beloven weinig goeds.’

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: