donderdag, 4. mei 2017 - 10:25 Update: 04-05-2017 18:50

Man (25) uit Gouda aangehouden in zaak lekkage IJsselland Ziekenhuis

Gewonden na lekkage van perazijnzuur bij IJsselland ziekenhuis
Foto: Flashphoto NL
Capelle aan den IJssel

De hulpdiensten zijn donderdagochtend massaal uitgerukt voor een lekkage van een gevaarlijke vloeistof in het IJsselland Ziekenhuis aan de Prins Constantijnweg in Capelle a/d IJssel.

In de kelder van het ziekenhuis was een vat omgevallen met daarin perazijnzuur. Het vrijkomen van deze damp zorgde voor ademhalingsproblemen bij twee medewerkers van het ziekenhuis. Hierop kwamen hulpdiensten massaal ter plaatse. De twee medewerkers zijn behandeld voor de ademhalingsklachten. In totaal hebben 17 mensen zich gemeld met klachten. Vijf mensen zijn opgenomen, waarvan twee mensen op de intensive care. 

Twee bovengelegen afdelingen werden uit voorzorg ontruimd. Ook ambulances konden tijdelijk geen patiënten halen of brengen. Bezoekers van het ziekenhuis werden elders op het terrein van het ziekenhuis opgevangen. Inmiddels is de lekkage afgedekt tegen verdere verspreiding. 

Aanhouding verwarde man

Een verwarde 25-jarige man uit Gouda is in zijn woning aangehouden. Onderzocht wordt of er sprake is van opzet. Hij zit vast en wordt op dit moment verhoord. 

Ziekenhuis weer vrijgegeven

Omstreeks 13.30 uur was de situatie in het ziekenhuis weer onder controle. Ook de geplande afspraken na dit tijdstip konden weer doorgang vinden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: