zaterdag, 13. mei 2017 - 13:29 Update: 14-05-2017 9:06

Ingestorte deel en resterende noordelijke bouwdeel stadhuis Woerden al gesloopt

Ingestorte deel stadhuis Woerden versneld gesloopt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Woerden

Het ingestorte deel en het resterende noordelijke bouwdeel van het voormalige gemeentehuis in woerden zijn zaterdagochtend gesloopt. 'Deze delen stonden voor de renovatie van het stadhuis in de planning om gesloopt te worden', zo meldt de gemeente Woerden zaterdag.

Drie kranen

'De werkzaamheden zijn uitgevoerd door de firma Lek. Met behulp van drie kranen, twee voor stabiliteit en de derde voor de feitelijke sloop, is het werk uitgevoerd. Rond het middaguur waren deze werkzaamheden afgerond. Het bouwterrein is inmiddels weer veilig', aldus de gemeente.

Afzettingen opgeheven

De afgezette wegdelen zijn inmiddels vrijgegeven en weer toegankelijk voor alle verkeer. Zaterdagochtend werd het plan van aanpak voor de verdere sloop van het ingestorte bouwdeel besproken. Op basis van dit plan werd vervolgens direct aangevangen en het onveilige deel gesloopt. 

Man overleden

Vrijdagochtend kwam een medewerker van het sloopbedrijf om het leven toen plotseling een plafonddeel instortte. De man kwam onder het puin te liggen en overleed. Zijn lichaam werd vrijdagavond rond 20.00 uur geborgen. 

Categorie:
Provincie: