zondag, 11. juni 2017 - 23:01 Update: 12-06-2017 14:09

VVD-Statenlid gelooft niet in klimaatverandering door mens

VVD-Statenlid: 'Klimaatverandering wordt niet veroorzaakt door de mens'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Volgens het VVD-Statenlid van Zuid-Holland Frits Paymans wordt de klimaatverandering niet veroorzaakt door de mens en is het een complot van het bedrijfsleven.

In zijn ogen zijn wetenschappers die het tegendeel beweren niet te vertrouwen. Paymans zegt dit tegen Omroep West  en voegt er aan toe: 'Net zoals in alle andere complottheorieën kan dat georkestreerd zijn.' Hij denkt dat multinationals achter dit complot zitten. Tegen de omroep:'Shell en Heineken zijn niet voor niets aan het vergroenen, want dat is waar de subsidies te halen zijn.'

Behalve Paymans denkt ook fractievoorzitter Tiemen Brill dat een klimaatcomplot niet uit te sluiten valt. Tegen de omroep zegt hij: 'Dat zou zomaar eens kunnen. Er zijn signalen die die kant op wijzen.' Volgens hem is er ook niet voldoende wetenschappelijk bewijs voor de theorie dat klimaatverandering door de mens te beïnvloeden is.

Als inderdaad blijkt dat het hier gaat om een complot moet volgens hem het huidige beleid worden aangepast. De provincie Zuid-Holland wil nu de uitstoot van koolstofdioxide drastisch terugdringen en geeft miljoenen uit aan onder meer windmolens.

Paymans vindt dat vooralsnog weggegooid geld. Paymans: 'Het is hard nodig als onderzoek laat zien dat klimaatverandering een feit is, maar dat is nog niet aangetoond.' De landelijke VVD heeft afstand genomen van de uitspraken van het Statenlid.

Categorie:
Provincie: