dinsdag, 27. juni 2017 - 9:41 Update: 27-06-2017 11:34

Prepaidverzekering voor af&toe-rijder

Verzekeraar NN start proef met prepaidverzekering voor je auto
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Verzekeraar Nationale Nederlanden komt met een nieuw soort verzekering voor autobezitters. Het gaat om een prepaidverzekering voor auto-eigenaren waarvan de auto meer voor de deur staat dan dat hij rijdt. NN en Vodafone starten de proef onder de naam Bundelz.

Bundelz is de eerste prepaid autoverzekering in Nederland waarbij je een bundel van 1000 kilometer koopt en geen maandelijkse premie betaalt. Ideaal voor de ‘af&toe-rijder’.

De af&toe-rijder

Bundelz richt zich op de ‘af&toe-rijder’. Dat is een autobezitter die zijn auto voornamelijk gebruikt voor korte ritten. Gemiddeld rijdt hij niet meer dan 100 kilometer per week en jaarlijks niet meer dan 7500 kilometer. Voor deze doelgroep staan de maandelijkse vaste kosten van een verzekering van een auto niet in verhouding tot het gebruik daarvan. Zij betalen evenveel voor hun verzekering als de gemiddelde autobezitter terwijl de auto minder wordt gebruikt. Bundelz biedt een interessanter aanbod.

‘Betalen voor gebruik en niet voor het bezit van een auto is een ontwikkeling waar consumenten al langer om vragen. Dit inzicht hebben we gecombineerd met nieuwe technische mogelijkheden.’ aldus Kokke van der Werf, directeur van Sparklab - het innovatielab van Nationale-Nederlanden.

Hoe werkt het?

De autobezitter koopt met Bundelz voor EUR 50 een WA-bundel, en voor EUR 70 een WA Casco-bundel. Met een bundel is de auto voor 1000 kilometer verzekerd. Een ‘slimme stekker’ van Vodafone houdt de gereden kilometers bij. Als de limiet in zicht is, ontvangt de verzekerde een bericht en wordt de bundel automatisch verlengd. Zo rijdt hij niet onverzekerd rond. Een bundel is 1 jaar geldig, daarna vervallen de kilometers die niet gebruikt zijn.