dinsdag, 22. augustus 2017 - 0:06 Update: 22-08-2017 15:23

Brand chemisch bedrijf Uithoorn

Brand chemisch bedrijf Uithoorn
Foto: fbf
Uithoorn

De brandweer is maandagavond laat uitgerukt voor een brand bij chemisch bedrijf Koppers aan de Molenlaan in Uithoorn. De brandweer kreeg de eerste melding maandagavond om 23.14 uur.

Middelbrand

Om 23.29 uur werd er opgeschaald naar middelbrand. Naast de eigen bedrijfsbrandweer, kwamen meerdere brandweerwagens met bemanning van omliggende korpsen ter plaatse om de brand in een van de installaties te blussen.

Meerdere brandweerkorpsen ingezet

De brandweer van Uithoorn, Aalsmeer en Driemond werden ingezet om de brand te blussen. Daarbij werden meerdere blusstralen op de installaties waar de brand woedde gericht. In Uithoorn hing vanwege het incident ook een chemische stanklucht.

Afzetting

De politie maakte rond het incident in een straal van 250 meter uit voorzorg een afzetting. Er hing een sterke chemische lucht. Rond 00.40 uur leek de brand onder controle en het grootste gevaar geweken en werd er niet verder meer opgeschaald.

Geen gewonden

Er kwam ook geen rook meer vrij en er zijn geen gewonden gevallen, zo liet de brandweer Amsterdam-Amstelland weten. Rond 03.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven en gingen de brandweerauto's weer retour naar de kazernes.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: