vrijdag, 1. september 2017 - 10:49 Update: 01-09-2017 11:19

Joyrider (14) rijdt kebabzaak binnen

Joyrider rijdt kebabzaak binnen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zandvoort

Op vrijdagmorgen hield de politie een 14-jarige jongen uit Zandvoort aan die kort daarvoor met een personenauto was binnengereden in een kebabzaak aan de Passage in zijn woonplaats. Een eveneens minderjarige passagier kon nog niet worden achterhaald.

Omstreeks 02.05 uur zag de politie een personenauto met stadlichten rijden over de Zandvoortselaan. De auto reed in de richting Bentveld. Bij een rotonde ging de auto dezelfde weg weer terug om vervolgens de Kostverlorenstraat in te rijden. Vanaf dit moment doofde de bestuurder de lichten van zijn auto en voerde de snelheid op naar zo’n 90 km per uur. Ter hoogte van de Nieuwstraat kon de politie, die de auto volgde, de bestuurder een stopteken geven. Hier reageerde hij niet op. Vanaf de Zeestraat wilde de bestuurder rechtsaf de Bm. Engelbertstraat inrijden. Hier miste de bestuurder echter een bocht, waardoor hij via een plantenbak, een geparkeerd staande scooter en een terras een restaurant binnen reed.

Wegvluchten

In de zaak en op het terras waren personeel en klanten aanwezig. Een personeelslid raakte gewond toen hij over de toonbank moest springen om de auto te ontwijken. Hij kwam daarbij in een trapgat terecht en viel naar beneden. Het slachtoffer werd met letsel aan een voet en zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De schade aan de zaak is groot.

In de auto zaten twee jongens, die meteen van de plaats van het ongeval wegvluchtten. De bestuurder kon worden achterhaald. Een jongen van veertien. Hij bleek de auto van een van zijn ouders meegenomen te hebben. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. Er wordt nog uitgekeken naar de minderjarige passagier.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: