woensdag, 6. september 2017 - 12:13 Update: 06-09-2017 12:45

Handhaver belandt op motorkap na uitschrijven boete

Handhaver belandt op motorkap na uitschrijven boete
Foto: Archief FBF.nl
Den Helder

Nadat een automobilist in den Helder op woensdag 30 augustus een boete had gekregen, werd hij zo kwaad dat hij de handhaver aanreed en enkele meters doorreed terwijl het slachtoffer op de motorkap lag. Dit meldt NH Nieuws woensdag.

Vorige week woensdagavond wilde de handhaver op het Bernardplein in Den Helder net een boete uitschrijven voor fout parkeren, toen de eigenaar van de auto aan kwam lopen. Hij stapte boos in zijn auto, gaf gas en reed op de handhaver in. Die kwam op de motorkap terecht en werd enkele meters meegenomen. Daarna remde de automobilist hard af, waardoor de man van de motorkap afvloog.

De automobilist reed door, maar stopte even verderop en wilde alsnog meewerken. Zijn gegevens werden genoteerd en hij kreeg een bekeuring. De handhaver was te veel ondersteboven van het geheel dat hij geen aangifte deed, maar dat deed hij alsnog de dag erna. Daarop werd de automobilist, een 45-jarige man uit Den Helder, afgelopen zondag door agenten voor verhoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij legde een heel andere verklaring af en daarom wil de politie graag in contact komen met getuigen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: