vrijdag, 15. september 2017 - 11:01

Aanhoudingen zaak mensenhandel

Aanhoudingen zaak mensenhandel
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Baarn

De politie heeft maandag 28 augustus in Baarn drie mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van onder meer mensenhandel. Dit maakte de politie vrijdag bekend.

Naar aanleiding van een melding over illegale prostitutie, heeft de politie samen met toezicht en handhaving van de gemeente Baarn eind vorig jaar een woning bezocht in Baarn. In deze woning bevonden zich een man en twee buitenlandse vrouwen die zich niet konden legitimeren. Alle drie zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Beide vrouwen waren illegaal  in Nederland, werkten in de prostitutie en hebben aangifte gedaan van mensenhandel. De vrouwen vertelden dat zij naar Nederland zijn gehaald, de taal niet spraken, niemand kenden en afhankelijk waren van mannen die hen in de prostitutie lieten werken. Voor de slachtoffers is opvang en slachtofferhulp geregeld.

Onderzoek

Uit verder onderzoek kwamen drie personen in beeld die betrokken zouden zijn bij het uitbuiten van de twee vrouwen die aangifte gedaan hebben. Op maandag 28 augustus zijn de drie verdachten aangehouden. De politie heeft in drie woningen een doorzoeking gedaan. Hierbij zijn onder andere telefoons, laptops, een auto en geld inbeslaggenomen.

90 dagen

De raadkamer heeft op 7 september de voorlopige hechtenis van de twee hoofdverdachten met 90 dagen verlengd.  De eerste weken hebben zij beperkingen opgelegd gekregen wat betekent dat zij alleen contact mochten hebben met hun advocaat. De derde verdachte is in vrijheid gesteld en blijft beschikbaar voor het onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: