woensdag, 4. oktober 2017 - 21:03 Update: 04-10-2017 21:08

Grote oefendag voor tientallen politiehonden

Grote oefendag voor tientallen politiehonden
Foto: Flashphoto NL
Rotterdam

Tientallen politiehonden en hun geleiders hebben op dierendag in Rotterdam een grootschalige oefening gedraaid. De koppels van korpsen uit het hele land kwamen naar Rotterdam voor een spectaculaire dag.

Op 6 verschillende locaties waren spannende oefeningen uitgezet. In een voetbalkantine waren 2 klassen van een beveiligingsopleiding aanwezig om tegenspel te bieden. In die kantine was een vechtpartij uitgebroken waar de honden en geleiders een eind aan moesten maken. Hierbij kregen zij hulp van enkele "gewone" agenten en de Bereden Brigade (te paard).

Elders in Rotterdam was een vechtpartij op een groot schip, waar de honden om moesten gaan met water en boten. Een andere uitdagende oefening stond klaar bij de Brienenoordbrug, waar geleider en hond over het water moesten. Eenmaal aan de overkant, moest de geleider omhoog klimmen en de hond werd er achteraan "gehesen". Daarna moesten beiden tegelijk abseilen.

Andere oefeningen waren onder andere een schildprocedure in een brandend huis, waar voor bij de oefening een rookmachine werd gebruikt en werd er geoefend op het rustig wachten op een verborgen plek tot een drugspakketje werd opgehaald, waarna de hond in actie moest komen.

Bumper

Ook Nederlands bekenste politiehond Bumper was van de partij en mocht bij een aantal oefeningen meekijken. Bumper moet nog ruim 1,5 jaar trainen voor hij voor het echte werk ingezet kan worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: