maandag, 9. oktober 2017 - 14:13 Update: 09-10-2017 14:14

Internationaal gezochte zakkenroller op Amsterdam Centraal aangehouden

Internationaal gezochte zakkenroller op Amsterdam Centraal aangehouden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Een 42-jarige Roemeense zakkenroller, die internationaal gesignaleerd stond, ia afgelopen week dankzij intensieve samenwerking aangehouden op Amsterdam Centraal Station. 'De 42-jarige Roemeen had nog 38 maanden celstraf openstaan in België', zo meldt de politie maandagmiddag.

Gentse politie

Bij het Amsterdamse politieteam dat zich bezighoudt met “mobiel banditisme” kwam begin vorige week een bericht binnen van de Gentse politie. Een 42-jarige Roemeen zou via Boekarest zijn afgereisd naar Amsterdam. De Roemeen was volgens de Gentse politie zeer actief binnen het zakkenroller-circuit en actief in heel Europa. 

Bericht verspreid

Dit bericht werd verspreid onder verschillende specialistische politieteams. Op verzoek van deze teams heeft de Gentse politie de nationale signalering opgeschaald naar een internationale signalering. 

Later in de week werd op Amsterdam Centraal Station een vrouw gerold. Dit werd gezien door een opsporingsambtenaar die op dat moment niet in dienst was. Hij probeerde de man vast te pakken zodat hij niet kon ontkomen, waarna de man uiteindelijk werd aangehouden door agenten van het ‘Team Openbaar Vervoer’. 

Notoire zakkenroller

Door effectieve samenwerking en het delen van informatie tussen de verschillende politieteams, recherche, de Belgische politie en het Belgische Openbaar Ministerie werd snel bekend dat het hier ging om de notoire zakkenroller. Na aanhouding is de man voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld. 

De verdachte staat 13 oktober voor de rechter op verdenking van zakkenrollerij. Als hij daarvoor wordt veroordeeld en vervolgens zijn straf heeft uitgezeten, kan hij voor de overleveringswet worden aangehouden en de overleveringsprocedure ingaan. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: