woensdag, 31. januari 2018 - 10:56 Update: 31-01-2018 11:01

Negen verdachten aangehouden op verdenking van mensenhandel

Negen verdachten aangehouden op verdenking van mensenhandel
Foto: Archief FBF
Rotterdam

De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de Rotterdamse politie heeft samen met Roemeense politiecollega`s dinsdag 30 januari in Nederland en Roemenië 9 verdachten aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Het gaat om vier mannen in Nederland en vier mannen en een vrouw in Roemenië. De verdachten zijn tussen de 22 en 29 jaar en worden naast mensenhandel ook verdacht van witwassen, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Dit meldt het Openbaar Ministerie van Rotterdam.

De slachtoffers, in de leeftijd van 19 t/m 25 jaar, werden in Roemenië geronseld door de hoofdverdachte, om in Nederland aan het werk te gaan in de prostitutie. Naast deze hoofdverdachte en zijn echtgenote is ook een aantal verdachten aangehouden, die werkten als chauffeur voor de dames.

Om tot dit resultaat te komen heeft Nederland vanaf september 2017 in een Joint Investigation Team (JIT) samengewerkt met Roemeense autoriteiten, Eurojust en Europol. De verdachten zitten voorlopig vast en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+