donderdag, 26. april 2018 - 14:12 Update: 26-04-2018 14:53

Eindexamenstunt op school in Amsterdam loopt uit de hand

Eindexamenstunt op school in Amsterdam loopt uit de hand
Amstgerdam

In Amsterdam Buitenveldert is een eindexamenstunt van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert aan het begin van de middag helemaal uit de hand gelopen.

Tegenover AT5, de lokale Amsterdamse zender, meldden meerdere getuigen dat scholieren vuurwerkbommen gooiden op passanten. De politie ging met veel eenheden ter plaatse. Een woordvoerster van de politie bevestigt aan AT5 dat er mogelijk met zwaar vuurwerk, steen en eieren is gegooid. 

Een getuige meldde aan AT5 dat zo'n 100 tot 150 scholieren vuurwerkbommen op fietsers en auto's gooiden. Er waren zeker vier busjes van de politie ter plaatse aanwezig. Ook was er een hondenbrigade die hielp de orde te handhaven. Volgens een scholier waren er ook honden aanwezig om op drugs te controleren. De scholier liet aan de omroep weten dat er nooit gericht is op mensen met het vuurwerk. Wel zouden er rotjes en eieren naar auto's gegooid zijn.

Volgens een woordvoerster van politie is de rust inmiddels weergekeerd. Er zou een jongen zijn aangehouden vanwege mogelijk het in het bezit hebben van een nepvuurwapen.