woensdag, 30. mei 2018 - 15:48 Update: 31-05-2018 7:52

Politiehond overleden bij inzet in Schiedam

Schiedam

De politie heeft bij een aanhouding in Schiedam een 26-jarige man in een woning neergeschoten. Toen het arrestatieteam hem wilde aanhouden, viel hij de agenten aan. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Bijl

Rond 13:30 kwam de melding dat er een man eerst op straat vlakbij een school en later aan de Van den Tempelstraat op het balkon van de woning ‘Allahu Akbar’ schreeuwde en met een bijl zou zwaaien. Eenmaal ter plaatse bleek contact maken met de man onmogelijk. Ook een onderhandelaar kon niet tot de man doordringen.

Het opgeroepen arrestatieteam ging hierna de woning binnen in een poging de man onder controle te krijgen. Hij viel de agenten en een politiehond aan. Omdat de inzet van een stroomstootwapen geen effect had, voelden de agenten zich genoodzaakt te schieten. Na het schietincident heeft het arrestatieteam de man gelijk gestabiliseerd en overgebracht naar het ziekenhuis.

Politiehond overleden

Bij de operatie is de hond van het arrestatieteam gewond geraakt. Deze is met spoed naar een dierenarts gebracht. Hier is hij aan zijn verwondingen overleden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: