dinsdag, 19. juni 2018 - 19:39

Ook wreedheden in Nederlandse slachthuizen

Ook wreedheden in Nederlandse slachthuizen
Foto: fbf
undefined

Niet alleen in België zijn er horrorbeelden in slachthuizen, ook in eigen land blijkt dierenleed voor te komen. Dit blijkt uit onderzoek door RTL Nieuws die gegevens heeft opgevraagd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De beelden uit België waren voor de onderzoeksredactie van RTL Nieuws reden om ook in eigen land op onderzoek uit te gaan. De rapporten van de NVWA zijn geanonimiseerd waardoor de namen van de slachterijen niet bekend zijn gemaakt.

Bij 19 slachthuizen werden in ruim 2 jaar door de NVWA 48 boetes uitgedeeld voor misstanden in de slachthuizen. Dit ging om overtredingen bij het aanvoeren en doden van de dieren. Eén van de slachthuizen kreeg 11 boetes opgelegd.

Misstanden bij het doden zijn dat varkens levend in een bak met heet water van 60 graden terecht kwamen. Varkens die nog leven worden met een ijzeren constructie onder water gedrukt, waardoor ze verdrinken.

In de verslagen van de NVWA staan nog tientallen wreedheden die in sommige gevallen voor de neus van de inspecteurs plaatsvonden.

Categorie:
Provincie: