dinsdag, 27. november 2018 - 21:01 Update: 28-11-2018 9:55

Studente (23) gewond door kogel door slaapkamerraam Daalwijk

Studente (23) gewond door kogel door slaapkamerraam Daalwijk
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Vorige week woensdag is een 23-jarige studente in haar slaapkamer in Amsterdam geschampt door een kogel. 'De vrouw raakte hierbij licht gewond', zo meldt de politie dinsdagavond.

Op bed

De vrouw zat op woensdagavond 21 november rond 21.00 uur op haar bed in haar slaapkamer op de achtste verdieping van een flat aan Daalwijk. Ze keek een tv-serie op haar laptop wanneer ze plotseling iets tegen haar hoofd voelde. Ze dacht aanvankelijk dat er misschien een lamp van het plafond is gevallen, maar wanneer zij bloed over haar hoofd voelde lopen en glasscherven zag, sloeg de paniek toe. 

Kogel

Ze roept een huisgenoot en samen komen ze tot de conclusie dat er een kogel van buiten naar binnen is geschoten en dat de studente door de kogel geschampt is. De hulpdiensten worden gebeld en de vrouw is met een lichte verwonding naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Het onderzoeksteam spreekt van een groot geluk dat de vrouw niet zwaargewond is geraakt of is overleden.

285 meter afstand

De recherche is direct een uitgebreid onderzoek gestart om erachter te komen van welke locatie en door wie het schot gelost is. Het is mogelijk dat er vanaf de grond is geschoten, maar ook vanuit een auto of hoger gelegen locatie behoort tot mogelijkheden. Het lijkt er niet op dat er gericht is geschoten op de slaapkamer van de studente. Op dit moment is de schatting dat er vanaf ongeveer 285 meter is geschoten.

Getuigenoproep

De Dolingadreef, Bernard Shawsingel en Alfred Döblinstraat zijn locaties waar vandaan geschoten zou kunnen zijn. Rechercheurs willen heel graag spreken met mensen die op woensdagavond 21 november rond 21.00 uur mogelijk iets gezien of gehoord hebben wat hiermee te maken kan hebben. Ook informatie over voertuigen, of personen die daar in de omgeving waren en bijvoorbeeld ruzie hadden, is belangrijk. Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):