zondag, 23. december 2018 - 16:54 Update: 28-12-2018 19:43

Zwaar ongeval op N210 bij Lekkerkerk eist tweede leven

Lekkerkerk

In de nacht van zondag op maandag is een 29-jarige vrouw, die zondag na het ongeval op de N210 in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht, aan haar verwondingen overleden.

Zondag werd al bekend dat bij het zware ongeval een 29-jarige man uit Lekkerkerk om het leven was gekomen. Vier slachtoffers raakten gewond, van wie een zwaar gewond. Bij het ongeval, dat omstreeks 14.30 uur gebeurde, waren drie voertuigen betrokken. Een 28 -jarige bestuurder is aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het veroorzaken van het ongeval wordt onderzocht. De weg is enige tijd afgesloten geweest in verband met het politieonderzoek.

Na de eerste meldingen gingen hulpverleners, waaronder twee traumahelikopters, direct naar de plaats van het incident. Daar bleek dat een voertuig in het water terecht was gekomen. De brandweer haalde een aantal beknelde personen uit dat voertuig. Ambulances vervoerden in totaal 5 slachtoffers naar het ziekenhuis. Een van deze slachtoffers, een 29-jarige vrouw uit Nederlek, is in zeer kritieke toestand naa het ziekenhuis gebracht. 

De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet in samenwerking met de tactische afdeling van bureau Verkeer, onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De 28-jarige verdachte wordt gehoord. Om uit te sluiten dat hij middelen heeft gebruikt die mogelijk de rijvaardigheid be├»nvloeden, is er een bloedproef bij hem afgenomen. 

 

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: