woensdag, 16. januari 2019 - 18:08 Update: 16-01-2019 18:09

Man (33) in Haarlem aangehouden in onderzoek grote dreigingszaak Venlo

Man (33) in Haarlem aangehouden in onderzoek grote dreigingszaak Venlo
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Venlo/Haarlem

Naar aanleiding van een dreiging die rond de jaarwisseling op de Bolwaterstraat in Venlo ontstond, heeft de politie samen met het Openbaar Ministerie in een grootschalig rechercheteam tactisch, technisch en digitaal onderzoek verricht. 'Naar aanleiding van dat onderzoek is woensdagochtend in Haarlem een 33-jarige man aangehouden', zo meldt de politie woensdag.

Rol gespeeld

De man wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld in de dreiging die op het pand op de Bolwaterstaat ontstond. Daarbij zagen politie, gemeente en het Openbaar Ministerie zich genoodzaakt diverse veiligheidsmaatregelen te treffen. Afgelopen zondag nam de burgemeester van Venlo een beslissing over deze maatregelen.

Zoekingen woning Haarlem

De 33-jarige man uit Haarlem die vanochtend werd aangehouden wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld in de ontstane veiligheidsdreiging. De verdachte wordt overgebracht naar Venlo en daar door het rechercheteam gehoord. Daarnaast zijn er ook zoekingen geweest op zijn woonadres. 'In het belang van het lopende onderzoek kan de politie op dit moment geen nadere toelichting geven over de zaak'. aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):