maandag, 16. december 2019 - 20:23 Update: 16-12-2019 20:40

Boeren gaan woensdag bij distributiecentra supermarkten actievoeren

frisdrank-bier-supermarkt
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
supermarkt-laadklep-fles
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

Aanstaande woensdag gaan boeren bij een groot aantal distributiecentra van supermarkten actievoeren. Farmers Defence Force heeft de betrokken gemeentes waar de centra liggen per brief geïnformeerd over de acties. Dit meldt de NOS die in het bezit is van de brief met daarop de lijst van alle locaties.

Geen blokkades

Volgens Farmers Defence Force zal er niet worden geblokkeerd maar zal er wel actie worden gevoerd. Het gaat per locatie om een groep van ongeveer 200 tot 1500 actievoerders', zo meldt de NOS op basis van de brief. 

Jumbo en AH

Onder andere de distributiecentra van Jumbo en Albert Heijn worden in de brief genoemd maar ook die van Jan Linders en Boni. Met de actie willen de boeren "eerlijke handelsvoorwaarden voor de Nederlandse boeren" afdwingen. "Tijdens de actie zullen wij ons als bestuur zo veel mogelijk inzetten om de locatie zo min mogelijk te hinderen", schrijft FDF in de brief. 

Gedragscode

Op de website van Farmers Defence Force is maandag een gedragscode gepubliceerd waar alle boeren zich moeten houden. Daarin staat onder andere 'Niet blokkeren', 'Geen privéterreinen – op de openbare weg blijven', 'Geen geweld en vernielingen plegen', 'Aanwijzingen autoriteiten (politie en hulpdiensten) opvolgen', 'Geen vluchtstroken blokkeren' en 'Geen alcohol'. De uitspraak van het kort geding dat vandaag diende is dinsdagochtend om 11.00 uur.

Categorie:
Provincie: