vrijdag, 6. maart 2020 - 14:59 Update: 06-03-2020 18:18

Man ramt met pick-up truck gemeentehuis Nijkerk

Foto van ambulance
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijkerk

Vrijdagochtend is een auto rond 10.50 uur tegen het gemeentehuis in Nijkerk gebotst. Dit meldt de politie vrijdag.

Automobilist gewond

De bestuurder is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn verder geen gewonden en een deel van het gemeentehuis is ontruimd. 

Automobilist aangehouden

De politie heeft de automobilist aangehouden en onderzoekt de toedracht van het incident. De identiteit van man is bekend. Het gaat om een inwoner van Nijkerk. Uit eerste onderzoek blijkt dat de situatie veilig is voor medewerkers van de gemeente om weer terug het gebouw in te kunnen.

Update 16.00 uur

Vlak na het incident gingen er al snel beelden rond waarop te zien is hoe de auto het stadhuis inrijdt. De politie heeft deze beelden ook gezien en nemen het mee in het onderzoek. Daarnaast spreekt de politie met getuigen, verzamelt ze bewakingsbeelden en heeft ze gesproken met de bestuurder van het voertuig.

Psychische hulp

Er zijn veel vragen over de toedracht en we zien dat daarover gespeculeerd wordt. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man op zoek was naar psychische hulp. Hij verklaarde dat hij op dat moment in psychische nood verkeerde en dat zijn handelen niet gericht was op de gemeente of medewerkers van de gemeente.

Identiteit van de man

De politie geeft bewust de leeftijd van de man niet omdat de herleidbaarheid naar de identiteit van de man dan te groot is.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: