vrijdag, 17. april 2020 - 23:36 Update: 18-04-2020 15:54

KLM wil haar topman Pieter Elbers financieel belonen

Terwijl bij de KLM vele werknemers hun baan verliezen, wordt van KLM-baas Pieter Elbers het bonusplafond gewoon verhoogd.
Foto: FBF/Frank van den Berg
Amstelveen

Terwijl bij de KLM vele werknemers hun baan dreigen te verliezen of al hebben verloren, wil de KLM het bonusplafond van topman Pieter Elbers tot maximaal gaan verhogen.

De verhoging gaat van 75 naar 100 procent van zijn jaarsalaris. De verhoging stuit op veel boze reacties onder KLM personeel en ook daarbuiten. Minister Wopke Hoekstra van Financiën vindt de verhoging ook niet verstandig in deze coronacrisis. Het ministerie gaat dit aankaarten bij KLM en zal het volgende week op de aandeelhoudersvergadering ook laten weten. De aandeelhouders moeten nog instemmen met de voorgenomen verhoging. Als ze positief uitvalt, dan zal Elbers volgend jaar een hogere bonus ontvangen.

Volgens een woordvoerder van de KLM tegenover diverse media zal de bonus niet voor dit jaar gelden. ''Ook de vaste salarissen voor de directie over 2020 zullen ongewijzigd blijven.'' 

Er wordt ook geen dividend uitgekeerd. De laatste keer dat er wel dividend werd uitgekeerd was overigens jaren geleden, over het boekjaar 2008. 

KLM gaat momenteel gebukt onder de coronacrisis. Het bedrijf gaat mogelijk staatsteun ontvangen van ongeveer 2 miljard euro. 

Categorie:
Tag(s):