zaterdag, 23. mei 2020 - 16:27 Update: 23-05-2020 16:33

Zaandammer (50) omgekomen bij ernstig verkeersongeval

Foto van ongeval op snelweg in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Wijdewormer

Bij een ernstig verkeersongeval in Wijdewormer is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 50-jarige man uit Zaandam om het leven gekomen. Dit meldt de politie zaterdag.

Verdachte (32) aangehouden

Het verkeersongeval gebeurde rond 00.35 uur op de A7 bij Wijdewormer. 'Hierbij raakte de 50-jarige Zaandammer dodelijk gewond. Een 32-jarige man uit Purmerend werd als verdachte aangehouden', aldus de politie.

Melding

Omstreeks 00.35 uur kreeg de politie melding dat twee auto’s stil stonden op de A7. Ter plaatse bleek een personenauto tot stilstand te zijn gekomen tegen de vangrail in de middenberm. De auto was ook aan de achterzijde ernstig beschadigd. De bestuurder, die nog achter het stuur zat, bleek te zijn overleden. Enkele honderden meters verder stond een tweede personenauto met schade aan de voorzijde. Bij de auto was geen bestuurder meer aanwezig.  Vermoedelijk had er een kop-staartongeval plaatsgevonden.

Onderzoek

De politie startte een onderzoek in de omgeving naar de verdwenen bestuurder. Hierbij werd een helikopter ingezet. De bestuurder werd niet gevonden. De Purmerender meldde zich evenwel later bij de politie. Hij werd aangehouden als verdachte.

Bloedmonster naar NFI

Van de verdachte werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: