donderdag, 28. mei 2020 - 20:39 Update: 29-05-2020 15:48

Door politie neergeschoten man met bijl zwaargewond, twee omstanders verwond

agenten-afzetlint
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Scheveningen

De man die donderdagavond met een bijl liep te zwaaien en rond 18.45 uur door de politie is neergeschoten ligt zwaargewond in het ziekenhuis. 'De man had vlak daarvoor in Haagse Neptunusstraat twee mensen verwond en ook meerdere deuren vernield', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag weten.

Melding man met bijl

De politie kreeg rond 18.45 uur de melding dat er een man met een bijl op straat liep. Het bleek te gaan om een 34-jarige man uit Den Haag. Ter plekke is de verdachte door een politieagent neergeschoten.

Twee omstanders verwond

'De man had op dat moment al twee omstanders verwond. Zij zijn in de ambulance behandeld, één van hen is ook naar het ziekenhuis gebracht. Veel anderen hebben de verdachte op straat gezien, sommigen zijn gevlucht. Meerdere mensen hebben inmiddels aangifte gedaan van poging doodslag en/of bedreiging, of hebben een getuigenverklaring afgelegd. 

Lopend onderzoek

Wat de aanleiding is geweest voor het incident wordt op dit moment onderzocht. De verdachte is naar het ziekenhuis gebracht en nog niet verhoord. Naar het schieten door de agent wordt apart onderzoek gedaan. Dat doet de Rijksrecherche, een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer een agent heeft geschoten en daardoor iemand (zwaar)gewond is geraakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: