vrijdag, 19. juni 2020 - 19:23 Update: 19-06-2020 19:29

Drugslabs ontdekt in Amstelveen, Akersloot en Heiloo

drugslab-recherche
Foto: Politie
Amstelveen/Akersloot/Heiloo

Afgelopen woensdag heeft de politie in Noord-Holland drie drugslabs ontdekt en op een van de locaties, in Akersloot, trof men ook bijna 90 kilo MDMA-kristallen aan. 'Er zijn nog geen aanhoudingen verricht', zo laat de politie vrijdag weten.

Drugslabs ontdekt in Noord-Holland

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de drie locaties voor de productie van synthetische drugs op het spoor in een lopend onderzoek onder het gezag van het Landelijk Parket. In een flat in Amstelveen was een laboratorium waar PMK, de grondstof voor MDMA, werd gemaakt. In een loods op een bedrijventerrein in Heiloo bevond zich een productieplaats van MDMA-olie en in Akersloot werden in een loods op een bedrijventerrein MDMA-kristallen geproduceerd. Daar zijn ook de bijna 90 kilo kristallen ontdekt. 

Opslag chemisch drugsafval

Verder diende deze locatie ook als opslag van honderden liters chemisch afval in allerlei vaten en ook van hardware die in andere labs gebruikt kan worden. Politiespecialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ter plaatse geweest om de labs veilig te ontmantelen en zorgden voor de afvoer van alle inbeslaggenomen spullen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):