donderdag, 20. augustus 2020 - 11:02 Update: 20-08-2020 12:43

In beslag genomen Mazda3 dodelijk ongeval Marken komt uit Duitsland

mazda-3-hatchback-tamar
Foto: Politie
Marken

De grijze Mazda3 die op vrijdag 7 augustus door de politie in beslag werd genomen, is zeer waarschijnlijk betrokken bij het dodelijk ongeval in Zuiderwoude, waarbij op 25 juli de 14-jarige Tamar van Marken om het leven kwam. 'Dit blijkt uit voorlopige onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)', zo meldt de politie donderdag.

Sporen op auto aangetroffen

Het rechercheteam kwam de auto op het spoor naar aanleiding van een grote hoeveelheid tips. De auto werd in Duitsland gevonden en is voorzien van een Duits kenteken. Nadat de auto naar Nederland werd gebracht, heeft het NFI onderzoek gedaan. Daarbij zijn sporen op de auto aangetroffen die mogelijk te linken zijn aan het ongeval.

Eigenaar is bekend

De politie weet wie de eigenaar is van de Mazda3, maar onbekend is of deze persoon de bestuurder is geweest ten tijde van het ongeval. De eventuele betrokkenheid van de eigenaar wordt nu door het rechercheteam onderzocht. Ook onderzoekt de recherche wie ten tijde van het ongeval achter het stuur van de Mazda3 heeft gezeten. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):