dinsdag, 25. augustus 2020 - 15:16 Update: 25-08-2020 15:58

Man (20) verdacht van dodelijke schietpartij Oeverlanden 90 dagen langer vast

bloemen-bas-van-wijk
Foto: Bon
Amsterdam

De 20-jarige man uit Hoofddorp, die er van wordt verdacht de 24-jarige Bas van Wijk te hebben doodgeschoten, blijft 90 dagen langer vast. 'Dat heeft de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank beslist. De man wordt verdacht van moord dan wel doodslag, afpersing en overtreden van de wet wapens en munitie', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag weten.

Drie verdachten in vrijheid gesteld

'De drie andere verdachten die eerder zijn aangehouden, zijn door de rechtbank in vrijheid gesteld. Volgens de rechtbank zijn er onvoldoende verdenkingen voor hun betrokkenheid bij de schietpartij waarbij de 24-jarige Bas van Wijk om het leven kwam', aldus het OM.

'Irritatie tussen twee groepen'

Voorafgaand aan de schietpartij lijkt er sprake te zijn van irritatie over en weer tussen twee groepen. Bij de groep waar Bas van Wijk toe behoorde, leefde het gevoel dat er naar hen gekeken werd door personen uit de groep waar de verdachte deel van zou uitmaken. Daarbij was het vermoeden bij de groep van Bas van Wijk dat het om een horloge zou gaan van iemand uit hun groep. De precieze aanleiding van de schietpartij wordt verder onderzocht door de politie.

Verborgen ruimte in auto

Op aanwijzingen van de 20-jarige verdachte zijn vorige week een vuurwapen en een horloge aangetroffen in een verbogen ruimte in een auto. Om vast te stellen of dit vuurwapen is gebruikt bij de dodelijke schietpartij op 8 augustus in park Oeverlanden wordt een schietproef gehouden. De resultaten van de proef zijn nog niet bekend. Het aangetroffen horloge blijkt van iemand uit de groep van het slachtoffer te zijn.

Categorie:
Provincie: