vrijdag, 25. september 2020 - 22:01 Update: 25-09-2020 22:13

Nog eens 8 regio’s nemen extra maatregelen om coronavirus in te dammen

veiligheidsregios
Foto: Rijksoverheid
Den Haag

Het kabinet heeft vrijdagavond, in nauwe samenwerking met 8 veiligheidsregio’s, extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 'De maatregelen gaan in op zondag 27 september, 18.00 uur', zo heeft het kabinet laten weten.

Extra maatregelen in 8 regio’s

De extra maatregelen gelden al in de 6 veiligheidsregio’s Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. De 8 regio’s waar de extra maatregelen vanaf zondag 27 september, 18.00 uur ook gelden zijn Brabant-Noord, Brabant Zuidoost, Flevoland, Gelderland-Zuid, Gooi en Vechtstreek. Groningen, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Holland Zuid. 

14 regio's

Voor alle 14 regio’s gelden overkoepelend de volgende maatregelen:
- Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht. Dan gaat ook de muziek uit. Om 01.00 uur sluiten deze gelegenheden.
- Gezelschappen mogen niet groter zijn dan 50 personen. Bijvoorbeeld bij feesten, borrels en uitjes, zowel binnen als buiten. Op deze regel zijn een aantal uitzonderingen van kracht, zoals demonstraties, religieuze bijeenkomsten, uitvaarten, en dans- en theaterbeoefeningen.
- Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht. Zoals  voor publiekelijk toegankelijke concerten in een park. Op deze meldplicht geldt een uitzondering voor bijvoorbeeld:
openbaar vervoer en bedrijfsmatig personenvervoer; 
gelegenheden met een horecavergunning;
religieuze bijeenkomsten;
(super)markten;
winkels;
bibliotheken;
culturele instellingen;
vergelijkbare locaties met een doorstroom van bezoekers.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: