donderdag, 15. oktober 2020 - 21:42 Update: 15-10-2020 21:52

'Koper' steekt eigenaar neer en neemt dure auto mee

mercedes-gle-gestolen
Foto: Politie
gestolen-mercedes-gle
Foto: Politie
Amsterdam

In Amsterdam is donderdagmiddag op de Lauernessestraat een 39-jarige man neergestoken. 'Het slachtoffer had online een afspraak gemaakt om daar zijn auto te verkopen', zo meldt de politie donderdagavond.

Dure auto gestolen

'Van een verkoop kwam het echter niet: naar alle waarschijnlijkheid heeft de ‘koper’ het slachtoffer in plaats daarvan neergestoken en zijn auto gestolen', aldus de politie die dringend op zoek is naar twee verdachten en het gestolen voertuig.

Zwaargewonde man 

Om 17.00 uur die middag komt de melding binnen dat iemand op de Lauernessestraat neergestoken zou zijn. Ter plaatse treffen agenten inderdaad een zwaargewonde man aan. Het slachtoffer kan nog net vertellen dat hij zijn auto zou gaan verkopen, maar dat op de afspraak aangekomen de ‘koper’ hem heeft neergestoken en bestolen van zijn auto. Direct daarna moest het slachtoffer naar het ziekenhuis worden overgebracht. Op dit moment wordt hij daar behandeld aan zijn verwondingen.

Bel 112 bij zien verdachten of gestolen auto

Agenten zoeken na het incident in de omgeving uitgebreid naar twee verdachten en/of het voertuig, maar treffen deze helaas niet aan. De verdachten betreffen twee mannen. Het gestolen voertuig is een zwarte Mercedes SUV GLE-Klasse met het kenteken ZD-091-D. Vooral de velgen op de auto vallen op. Ziet u de mogelijke verdachte(n) en/of het voertuig ergens? Bel dan onmiddellijk 112. 'Benader de verdachte(n) en/of het voertuig NIET zelf', benadrukt de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: