zondag, 8. november 2020 - 21:54 Update: 08-11-2020 22:21

Amsterdamse politiechef Paauw reageert op kwetsende uitingen jongerentak BIJ1

agenten-groen-licht
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
agenten-avond
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

Politiebonden willen dat er actie wordt genomen tegen opruiende teksten die Radicaal, de jongerenafdeling van politieke partij BIJ1 van Sylvana Simons, heeft gedaan op social media.

Nederlandse Politiebond

'Wat een stelletje droeftoeters. Schandalig en ziek. Mag hopen dat ze hier afstand van nemen', zo laat afdelingsvoorzitter van de Nederlandse Politiebond Koen Simmers in een tweet weten.

Negatieve uitlatingen

Radicaal laat zich op social media negatief uit over het werk van de politie en de bonus van 300,-  euro die agenten voor hun werk in coronatijd krijgen. 'Politiemensen krijgen €300 bonus. Even extra cashen om je medemens te onderdrukken. Voor dit racistische machts(misbruik)instituut geen punt!', aldus één van de uitlatingen van Radicaal.

Reactie politie Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft kennis genomen van de uitingen van de jongerenafdeling van BIJ1 via Instagram en voelt zich genoodzaakt te reageren.
Hoofdcommissaris Paauw: 'De onterechte en kwetsende manier waarop politiemensen worden weggezet is een grove belediging en volledig misplaatst. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed maar het is spijtig te moeten constateren dat op basis van vooroordelen en generalisaties politiek bedreven wordt'.

'Verbinden in plaats van polariseren'

'Juist van politieke partijen mag je in deze moeilijke tijden verwachten dat ze nadenken over hoe te verbinden in plaats van te polariseren. Ik vertrouw er volledig op dat mijn mensen ondanks de beledigende teksten professioneel blijven en het werk er niet door laten beïnvloeden', aldus Blaauw.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: