woensdag, 2. december 2020 - 12:21

Politie ontmantelt twee crystal meth drugslabs en houdt acht verdachten aan

Aangetroffen laboratorium
Foto: Politie
Den Haag

De politie hield dinsdagochtend 1 december rond 6:00 uur acht verdachten van het vervaardigen van harddrugs aan. Agenten doorzochten vijf woningen en een bedrijfspand en vonden in zowel een woning als in het bedrijfspand een drugslab waar vermoedelijk crystal meth werd gemaakt. De geschatte straatwaarde van de in beslag genomen drugs ligt rond de vijf miljoen euro.

De verdachten kwamen bij de politie in beeld na onderzoek naar een crystal meth lab op de Kryptonstraat in Zoetermeer. Dit drugslab werd op 16 september gevonden na een melding van stank. De recherche startte een onderzoek waaruit de verdachten naar voren kwamen als betrokkenen. De verdachten zijn vijf mannen met leeftijden tussen de 46 en 70 jaar en drie vrouwen tussen 30 en 78 jaar oud. Ze komen uit Delfgauw, Den Haag, Voorburg en Rotterdam.

Twee crystal meth labs

De woningen van de verdachten en een bedrijfspand werden doorzocht door een team van agenten en een speurhond. In een woning in Voorburg en een bedrijfspand in Vlaardingen vonden zij drugslabs waar vermoedelijk crystal meth werd gemaakt. In totaal zijn enkele tientallen kilo’s harddrugs in beslag genomen. De straatwaarde hiervan zou rond de vijf miljoen euro liggen. De drugslabs zijn ontmanteld. Verder nam de politie grote hoeveelheden cash geld, twee vuurwapens, vijf auto’s en waardevolle goederen in beslag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: