zondag, 14. maart 2021 - 10:17 Update: 14-03-2021 10:24

Zeer agressieve man bijt bij aanhouding agent tot bloedens toe in bovenbeen

agent-donker-beweging
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Dordrecht

Zaterdag raakte een agent van de eenheid Rotterdam, kort na middernacht op het Bosseplantsoen in Dordrecht gewond door een beet van een 32-jarge verdachte in zijn bovenbeen. Dit meldt de politie.

Zeer agressief

'De zeer agressieve man moest door meerdere agenten onder bedwang worden gehouden en dreigde iedereen met zeer ernstig verbaal en fysiek geweld', aldus de politie.

Auto vernield

De 32-jarige Dordtse veelpleger moest worden aangehouden omdat hij kort voor middernacht in de gemeente Oostvoorne van een auto een spiegel, raamwisser en andere zaken vernielde. De man vertrok daarop met een taxi richting Dordrecht.

Taxi

Toen agenten de man in de taxi zagen rijden, werd de bestuurder staande gehouden. De 32-jarige man stapte direct uit en liet zich daarbij niet onbetuigd en ging het gevecht met de agenten aan en beet daarbij een 26-jarige agent tot bloedens toe in zijn bovenbeen. 

Doktersbehandeling

De politieagenten moesten daarop geweld toepassen om de man die volledig buiten zinnen was aan te houden. Hij werd ingesloten voor nader verhoor. De agent moest zich onder doktersbehandeling laten stelen, maar kon zijn dienst wel afmaken. Hij deed aangifte van zware mishandeling. 

Beelden gemakt van aanhouding

De aanhouding op straat zorgde voor het nodige tumult. Omstanders die hierop afkwamen, maakten met hun mobiele telefoon beelden van het incident. De politie komt graag in contact met deze getuigen en verzoekt om beelden van het incident.

Categorie:
Provincie: