woensdag, 7. juli 2021 - 15:02 Update: 07-07-2021 16:11

Munitie gevonden in woningen aangehouden verdachten aanslag Peter R. De Vries

forens-bewijs-sporen
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Rotterdam/Maurik/Tiel

De twee verdachten, die dinsdagavond ter hoogte van de afrit op de A4 bij Leidschendam zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Peter R. de Vries, worden vrijdag voorgeleid. Dit meldt de politie woensdag.

Pool (35) en Rotterdammer (21)

Een arrestatieteam hield de twee verdachten al vrij snel na de aanslag dinsdagavond aan. 'Het gaat om een 35-jarige man met de Poolse nationaliteit woonachtig in Maurik en een 21-jarige man woonachtig in Rotterdam. De twee verdachten zitten in volledige beperkingen en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris', aldus de politie. 

Munitie en gegevensdragers in beslag genomen

Gedurende de avond en nacht zijn huiszoekingen verricht in Tiel, Maurik en Rotterdam. Daar zijn verschillende gegevensdragers en munitie in beslag genomen. De politie hield in Amsterdam nog een derde verdachte aan, een 18-jarige Amsterdammer. Hij is vandaag heengezonden en is geen verdachte meer in dit onderzoek.

Reactie zoon peter R. De Vries

Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries, heeft woensdag op twitter gereageerd op de aanslag op zijn vader. 'Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase', schrift Royce. 'Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden. De familie', aldus Royce.