vrijdag, 23. juli 2021 - 12:33

Uit de hand gelopen ruzie mondt uit in steekincident

Foto van man met handboeien om
Foto: Politie
Hoofddorp

De bestedingen van Nederlanders bij Europese webwinkels buiten Nederland lagen sinds 2014 elk kwartaal hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2014 besteedde de Nederlandse consument nog rond de 150 miljoen, dit vervijfvoudigde tot 778 miljoen begin 2021. Dit is net iets meer dan de bestedingen in het laatste kwartaal van 2020. De laatste jaren waren de bestedingen in het eerste kwartaal juist altijd lager dan een kwartaal eerder. Met name sinds het uitbreken van de coronacrisis in maart 2020 steeg de consumptie bij de Europese webwinkels sterk, waarschijnlijk door de coronamaatregelen. Zo sloten vanaf 15 december veel non-foodwinkels de deuren en was winkelbezoek alleen toegestaan voor het afhalen van bestellingen.
Het gaat in dit onderzoek om online-aankopen van Nederlandse consumenten bij bedrijven die buiten Nederland en binnen de EU gevestigd zijn. De cijfers zijn exclusief btw, en berekend volgens een methode die ontwikkeld is in het CBS-onderzoeksprogramma naar de interneteconomie. Omdat de methode nog in ontwikkeling is, zijn de cijfers voorlopig.

Rond 23.10 uur kreeg de politie melding dat twee groepen een conflict met elkaar hadden wat was uitgemond in een vechtpartij en uiteindelijk een steekincident. Hierbij raakten een jongeman van 16 jaar (steekwond) en een 19-jarige man uit Hoofddorp gewond.
Wat exact de aanleiding is geweest van het conflict en het uiteindelijke geweld, is nog onduidelijk. De politie doet hier onderzoek naar en is op zoek naar getuigen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: