woensdag, 17. november 2021 - 11:59

Onbekende man valt minderjarig meisje lastig

Foto van politieuniform - MV
Foto: MV
Voorschoten

Op het Sint Nicolaespad viel een nog onbekende man dinsdagavond 16 november rond 18.00-18:15 uur een minderjarig meisje lastig. Het geschrokken meisje alarmeerde kort na het incident een omstander, die polshoogte ging nemen. Agenten zochten in de omgeving nog naar de man, maar troffen hem niet meer aan. De politie doet onderzoek.

Het meisje fietste via de Admiraal de Ruyterlaan naar het Sint Nicolaespad, langs de aldaar gelegen skatebaan. Bij die skatebaan zaten op dat moment een paar jongeren. Vervolgens reed ze voorbij de jongeren, rechtdoor het bruggetje over.

Worsteling

Op dat moment zag ze de onbekende man bij de bosjes staan. Toen ze langs hem wilde fietsen, ging de man voor haar staan en pakte hij haar op haar fiets stevig vast. Het slachtoffer zette het op een gillen, er ontstond een worsteling en het slachtoffer kwam met haar fiets ten val. Kort daarna liet de man haar los en fietste zij hard door.

Opgevangen op manege

Verder op het pad kwam zij een andere man tegen en zij vertelde wat haar was overkomen. De man zou een kijkje gaan nemen en het slachtoffer fietste verder naar de nabij gelegen manege. Daar werd ze opgevangen en is de politie gebeld.

Signalement verdachte

De verdachte man heeft een lichte huidskleur, slank postuur en is 1.70 a 1.80 meter lang. Hij droeg een lange donkerkleurige jas, die tot op kniehoogte reikte. Verder droeg hij een donkerrode sjaal, een donkere (baseball cap) pet en donkere handschoenen. Het slachtoffer vertelde dat de man een beetje een hoge stem had, met een soort van kraak erin.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: