maandag, 4. april 2022 - 15:04 Update: 04-04-2022 15:05

Supporters gooien met vuurwerk, 8 aanhoudingen na voetbalwedstrijd in Zwolle

Foto van fakkel op tribune voetbal supporters | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zwolle

Afgelopen zondag is tijdens een wedstrijd in het voetbalstadion van Zwolle onrust ontstaan. 'Tijdens en na de wedstrijd gooiden meerdere supporters met stenen, volle blikken drinken, zwaar vuurwerk en andere spullen. Onder andere de Mobiele Eenheid (ME) is daarom ingezet. Na de wedstrijd zijn acht aanhoudingen verricht', zo laat de politie maandag weten.

Vuurwerk gegooid

In het stadion werd door een grote groep met spullen en zwaar vuurwerk gegooid. Er is toen besloten om de supporters geleidelijk het stadion te laten verlaten. 'We konden daarnaast voorkomen dat supporters van PEC Zwolle de confrontatie aangingen met supporters van de andere club. Deze groep werd omsingeld en ook vanuit deze groep werden blikjes, zwaar vuurwerk en andere spullen gegooid naar de ME. Een agent moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis door de gegooide vuurwerkbommen', aldus de politie.

Acht aanhoudingen

Er zijn acht mannen uit Zwolle, Raalte en Wapenveld tussen de 18 en 48 jaar aangehouden. Meer aanhoudingen op een later moment worden niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: