zondag, 1. mei 2022 - 16:11 Update: 01-05-2022 16:17

Politie zoekt verdachte steekincident horecagelegenheid Lange Leidsedwarsstraat

ambulance-donker-zwaailicht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

In de nacht van zaterdag op zondag is in Amsterdam bij een horecagelegenheid in de Lange Leidsedwarsstraat een man neergestoken. 'De dader sloeg vervolgens op de vlucht', zo meldt de politie zondag.

Rondhangen

'De recherche is dringend op zoek naar mensen die de verdachte voorafgaand aan het incident in de omgeving van de Lange Leidsedwarsstraat hebben zien rondhangen en/of na afloop zagen vluchten', aldus de politie.

Van achteren aangevallen

Het steekincident vond rond 02.30 uur plaats. Het slachtoffer was buiten bij de horecagelegenheid aan het werk toen de man hem opeens van achteren aanviel en neerstak. Direct daarna rende de man weg in de richting van de Leidsegracht. Vlak voor het incident kwam hij hier ook vandaan. 

Slachtoffer gewond naar ziekenhuis gebracht

Een uitgebreide zoektocht van agenten naar de verdachte leverde helaas geen aanhouding op. Het slachtoffer moest in verband met zijn verwondingen naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Getuigen en beelden gezocht

Voordat het incident plaatsvond, zou de verdachte al enige tijd in de omgeving van de Lange Leidsedwarsstraat/Leidsegracht hebben rondgehangen. De recherche komt daarom graag in contact met mensen die de man daar mogelijk gezien hebben.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: