vrijdag, 5. augustus 2022 - 12:47 Update: 06-08-2022 9:47

Peter R. De Vries Foundation stelt 250.000 euro tipgeld beschikbaar in zaak Soares

jair-soares
Foto: Politie
Monster

Het onderzoek naar de verdwijning van Jaïr Soares in 1995 krijgt een nieuwe impuls. De Peter R. de Vries Foundation, voorheen Stichting de Gouden Tip, looft een beloning uit van 250.000 euro voor de tip die leidt naar het terugvinden van Jaïr Soares. Dit meldt de politie vrijdag.

Op strand in Monster verdwenen

De 7-jarige Jaïr Soares verdween op 4 augustus 1995 tussen 17.15 en 18.00 uur vanaf het strand in Monster, bij de strandopgang Molenslag. Daarna is nooit meer iets van hem vernomen.

Tanja Groen

Stichting de Gouden Tip, onlangs hernoemd tot Peter R. de Vries Foundation, heeft in het afgelopen jaar 1 miljoen euro aan tipgeld uitgeloofd voor het thuisbrengen van de vermiste Tanja Groen. Tot 23 juni dit jaar kon degene met de gouden tip aanspraak maken op dat miljoen. Die gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is er vooralsnog niet gekomen en daarom gaat de stichting door. Men wil het geldbedrag dat door de vele donaties tot stand is gekomen, gebruiken voor andere cold cases. Later in dit jaar zullen er nog twee andere cold case zaken onder de aandacht worden gebracht. 

Stichting grote droom Peter R. de Vries

Stichting de Gouden Tip was een droom van Peter R. de Vries. Een stichting bedoeld om cold cases op te lossen maar ook om nabestaanden en achterblijvers bij te staan. Twee weken na de lancering van de stichting volgde de aanslag op zijn leven waarna hij negen dagen later overleed.

Afspraken Cold Case Team met Foundation

Het Cold Case Team van de politie-eenheid Den Haag, steunt dit initiatief van de stichting en is blij met haar keuze om de verdwijning van Jaïr onder de aandacht te brengen en zo’n groot bedrag aan beloning uit te loven voor het terugvinden van Jaïr. Het team heeft met de stichting afspraken gemaakt over de tips die binnenkomen. De stichting zet alle tips die bij haar binnenkomen direct door naar het Cold Case Team dat vervolgens met deze tips aan de slag gaat. Op de site van de stichting lees je alles over de zaak Soares.

Categorie:
Provincie: