maandag, 12. september 2022 - 16:00 Update: 13-09-2022 9:10

Erg druk door tekort aan beveiligers, Schiphol vraagt om vluchten te annuleren

KMar-Schiphol-aanhouding
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

Erg druk om tekort aan beveiligers, Schiphol vraagt om vluchten te annuleren. Het is maandag opnieuw erg druk op de nationale luchthaven Schiphol. 'De bezetting van het beveiligingspersoneel is minder dan vooraf door Schiphol aan de beveiligingsbedrijven uitgevraagd. Daardoor is er een tekort aan beveiligers en neemt het aantal wachtende reizigers toe, met name in Vertrekhal 3', zo laat Schiphol maandagmiddag weten.

Vluchten annuleren

Schiphol heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen vandaag gevraagd om vluchten te annuleren tussen 16.00 uur en 23.00 uur. 'We hadden na weken van verbetering niet verwacht deze maatregelen nog te moeten nemen. Medewerkers in de terminal werken met man en macht om te zorgen dat iedereen op reis kan vandaag, maar helaas bestaat de kans dat reizigers hun vlucht missen door lange wachttijden', aldus Schiphol. 

Verzoek om compensatie

Schiphol betreurt de ontstane situatie en begrijpt de teleurstelling en frustratie die dit bij luchtvaartmaatschappijen en reizigers met zich meebrengt. Reizigers die hun vlucht als gevolg van lange wachttijden bij de securitycontrole hebben gemist, kunnen zich bij Schiphol melden met hun verzoek voor compensatie. Luchtvaartmaatschappijen die gehoor geven aan het verzoek om vluchten te annuleren worden daarvoor gecompenseerd. 

Vluchtinformatie checken

Reizigers die vandaag vliegen, wordt geadviseerd de vluchtinformatie in de gaten te houden en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij bij vragen over hun vlucht.

Categorie:
Provincie: