zaterdag, 7. januari 2023 - 18:08 Update: 07-01-2023 18:13

Man (69) zwaargewond na schietpartij Rotterdam

politie-afzetting-linten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

Zaterdagmiddag is op de Hoge Filterweg in Rotterdam-Kralingen rond 14.30 uur meerdere keren geschoten. 'Een 69-jarige man uit Rotterdam raakte hierbij zwaargewond', zo meldt de politie zaterdag. 'Twee verdachten reden in een witte auto weg. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis gebracht', aldus de politie die een groot onderzoek is gestart.

Parkeerplaats Hoge Filterweg

Zaterdagmiddag om 14.30 uur klonken meerdere schoten vanaf de parkeerplaats aan de Hoge Filterweg. Meerdere getuigen belden het alarmnummer om de schietpartij te melden. Het slachtoffer bleek al onderweg naar het ziekenhuis.  Getuigen verklaarden dat de twee verdachten er in een witte auto vandoor waren gegaan. Het slachtoffer is een 69-jarige Rotterdammer.

Onderzoek

De politie doet onderzoek. Er wordt gesproken met getuigen en buurtbewoners. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek op de plek van het schieten. Enige tijd na het schieten is op de Luipaardstraat in Rotterdam-Kralingseveer een gestolen auto aangetroffen waarvan wordt onderzocht of deze betrokken is bij het schieten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: