maandag, 3. juli 2023 - 16:36 Update: 03-07-2023 21:53

Drie doden bij verkeersongeval met auto te water

brandweerboot-water-varen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Markenbinnen

In de nacht van zondag op maandag is even na middernacht bij een verkeersongeval op de N246 in de buurt van Markenbinnen een 21-jarige man uit Breda om het leven gekomen. Dit meldt de politie maandagochtend.

Auto te water geraakt

'Het voertuig waar hij in zat raakte na een aanrijding met een ander voertuig te water. Hij is door de hulpdiensten uit de auto, die in de Markervaart terecht was gekomen, gehaald. Hij bleek helaas te zijn overleden', aldus de politie.

Uit te water geraakte auto geslingerd

Een 21-jarige man uit Amersfoort, die ook in de auto zat, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hij was uit de auto die te water raakte geslingerd.
Mogelijk is er nog sprake van een derde slachtoffer. De zoektocht naar dit slachtoffer duurt al de hele nacht en in de loop van de ochtend wordt het landelijk team onderwater zoeken (LTOZ) ingezet. Het scheepvaartverkeer in de Markervaart tussen de Enge Stierop en de Tapsloot is in verband met die zoekactie gestremd.

Onderzoek VOA

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) van de politie onderzoekt de toedracht van dit noodlottige ongeval. Ook de N246 blijft tot ongeveer 09.30 uur afgesloten.

Update 13.30 uur: 

De 21-jarige man uit Amersfoort is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Er is ook een 3e overleden slachtoffer in de Markervaart gevonden', aldus de politie maandagmiddag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: