donderdag, 6. juli 2023 - 21:41 Update: 07-07-2023 9:33

Corrupte medewerker (47) containeroverslagbedrijf aangehouden

container-terminal-kraan
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Oostvoorne

Donderdagochtend heeft de politie een 47-jarige man uit Oostvoorne aangehouden op verdenking van omkoping en betrokkenheid bij de import van verdovende middelen. 'De man is werkzaam bij een groot containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven', zo meldt de politie donderdag.

'Gevoelige informatie verkocht'

'De man wordt ervan verdacht gevoelige informatie te hebben verkocht aan criminelen. Deze informatie hebben criminelen nodig voor de import van verdovende middelen. Hij is in de omgeving van zijn woning aangehouden', aldus de politie.

Omkopen met grote geldbedragen

De man wordt ervan verdacht zijn kennispositie binnen het bedrijf in de haven te hebben misbruikt. In het onderzoek werd duidelijk dat de man zich vermoedelijk liet omkopen met grote contante geldbedragen. Direct na de aanhouding werd de woning van de man doorzocht. Hierbij werd onder andere beslag gelegd op digitale gegevensdragers, diverse voertuigen, luxegoederen en een groot contant geldbedrag.

Corruptie in de haven

Om drugssmokkel mogelijk te maken hebben criminele organisaties corrupte schakels nodig op diverse plekken in de logistieke keten. De pijnlijke realiteit is dat elke havenmedewerker een risico loopt om benaderd te worden door zo’n criminele organisatie. Er wordt veel geld geboden om informatie te kopen, de andere kant op te kijken of daadwerkelijk handelingen te verrichten om smokkel mogelijk te maken. Er wordt op heel veel manieren samengewerkt met bedrijven in de haven om de veiligheid van hun medewerkers te bevorderen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: