zaterdag, 2. oktober 2010 - 14:24 Update: 08-07-2014 1:02

Zwolle ondanks verlies tegen RKC periodekampioen

Koploper FC Zwolle heeft op bezoek bij RKC Waalwijk met 3-1 zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Omdat ook alle concurrenten faalden heeft de ploeg van trainer Art Langeler toch de eerste periodetitel te pakken.

Om zeker te zijn van de eerste periode was een overwinning voor FC Zwolle noodzakelijk. Bij alle andere resulaten was de formatie van Art Langeler afhankelijk van de situatie op andere velden. Een lastige opgave, want RKC Waalwijk bleef in de eerste zeven duels zonder verlies.

De coach van FC Zwolle toonde zich vlak voor de wedstrijd optimistisch over de kansen van zijn ploeg. De beste kansen waren in het eerste half uur echter voor RKC Waalwijk. Een inzet van Robert Braber, op aangeven van Derk Boerrigter, had tenminste binnen de palen moeten eindigen. De poging ging echter naast. De misser had dure gevolgen, want enkele minuten later was FC Zwolle wel succesvol. Danny Schreurs trok knap naar binnen en gaf doelman met venijnig schot in de verre hoek Ohad Levita geen kans.

Tien minuten na de hervatting kwamen de Brabanders wel terecht langszij. Donny de Groot kopte een voorzet vanaf de linkerkant van Boerrigter hard binnen. In de 65ste minuut werd het nog mooier voor de thuisclub. Hans Mulder was de gevierde man aan Waalwijkse kant. In de 71ste minuut werd het zelfs 3-1. Boerrigter slingerde opnieuw voor en De Groot kopte wederom in. Deze domper kwamen de bezoekers niet meer te boven.

RKC Waalwijk heeft nu net als FC Zwolle zestien punten uit acht duels. Beide teams staan nu samen met FC Volendam, dat gelijk speelde tegen Sparta Rotterdam, bovenaan.