woensdag, 23. juli 2008 - 22:53

Olympisch elftal werkt matig duel af tegen België

(Elfvoetbal) Het Olympische elftal van bondscoach Foppe de Haan heeft een matige oefenpartij afgeleverd tegen de leeftijdsgenoten van België, eveneens in augustus actief op de Olympische Spelen. In Gent won Oranje met 1-0, dit was echter tegen de verhoudingen in.

De Belgen waren met name de eerste helft de betere ploeg. Dit resulteerde in kansen van AZ'er Moussa Dembélé, Ajacied Jan Vertonghen en Maarten Martens (net als Dembélé spelend bij AZ).

Oranje, dat de eerste helft zoals gezegd weinig tot niets in te brengen had, wist door een doelpunt van Roy Makaay (foto) alsnog de partij te winnen. De aanvaller van Feyenoord maakte vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de enige goal van de wedstrijd.