zaterdag, 14. oktober 2006 - 21:45

Treffers Denneboom geven NEC weer wat lucht

Romano Denneboom heeft NEC de tweede overwinning van het seizoen geschonken. In Breda schoot de aanvaller zijn ploeg met twee goals langs NAC. Door de overwinning passeren de Nijmegenaren de Brabanders op de ranglijst en nemen ze voorlopig even afstand van de onderste regionen.

Denneboom maakte zijn tweede en derde seizoenstreffer binnen vier minuten. Na 17 minuten tekende werd het hem wel erg makkelijk gemaakt. Patrick Zwaanswijk wilde terug koppen op doelman Edwin Zoetbier, maar die was al uit zijn doel gekomen. De bal ging zodoende langs de keeper en Denneboom tikte het leder in het lege doel. De 0-2 was een mooie volley uit een corner van Saïd Boutahar, al moet wel worden gezegd dat de aanvaller ongedekt stond. Tussen beide goals had Mike Zonneveld de lat geraakt.

NAC deed qua veldspel niet onder voor de bezoekers, in tegendeel: de Bredanaars hadden een overwicht. Goede bedoelingen had de thuisploeg wel, maar typerend was de bal die invaller Gert-Jan Tamerus van dichtbij nog over het doel van Gabor Babos wist te krijgen.

NEC en NAC hebben nu beiden zeven punten uit zeven wedstrijden, maar de ploeg van Mario Been heef een iets beter (negatief) doelsaldo dan het elftal van Ernie Brandts.