woensdag, 26. oktober 2005 - 9:06

Geen verrassingen in Gatorade Cup

Roda JC heeft de Gatorade Cup-wedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 0-1 gewonnen. Supersub Dirk Jan Derksen maakte in de 49ste minuut de enige treffer van de avond.

De Limburgers hadden het lastig tegen de Gouden Gids Divisie-club. Vooral nadat verdediger Ger Senden in de 22ste minuut met een hoofdwond het veld moest verlaten. Omdat de Eagles verder geen vuist konden maken, is Roda door naar de achtste finale van het bekertoernooi.

Helmond Sport heeft zich maar ten dele gerevancheerd voor de 9-1 nederlaag tegen AGOVV van vorige week. In de Gatorade Cup-wedstrijd tegen de amateurs van De Treffers/Kegro hadden de Brabanders een verlenging nodig om de volgende ronde te halen: 1-0. Invaller Sandro Calabro scoorde in de 103e minuut de verlossende goal.

AGOVV kon niet voort borduren op de monsterscore tegen Helmond Sport. De Apeldoorners verloren de Gatorade Cup-wedstrijd tegen Jong Ajax met 1-0. De Amsterdammers hadden trouwens ook een verlenging nodig. En dat terwijl Hans Vonk, Johnny Heitinga, Thomas Vermaelen, Julien Escudé, Olaf Lindenbergh, Markus Rosenberg en Nourdin Boukhari met de beloften meededen.

Jong Ajax kon pas echt toeslaan, toen AGOVV zeven minuten voor tijd met tien man verder moest. Kilic pakte toen zijn tweede gele kaart. Vier minuten voordat de strafschoppen uitkomst moesten gaan brengen, scoorde Lindenbergh de bevrijdende 1-0. Morgen is de loting en wordt duidelijk, wie Helmond Sport en Jong Ajax zullen treffen.

FC Volendam heeft de Gatorade Cup-wedstrijd tegen FC Dordrecht met maar liefst 4-0 gewonnen. De Schappenkoppen waren in het eigen stadion niet in staat het de topclub uit de Gouden Gids Divisie lastig te maken.

Voor FC Volendam scoorden Charles Dissels (twee keer), Abdelhali Chaiat en Jack Tuyp. na dertig minuten stond het al 0-3 en begonnen de toeschouwers om de weggestuurde Gérard de Nooijer te roepen.

MVV won bij de amateurs van AFC dankzij doelpunten van Sjoerd Winkens en Fabio Caracciolo. FC Eindhoven versloeg in eigen huis FC Emmen met 2-0. Otman Bakkal en Henny Noyen waren succesvol.